Wat kun je het beste eten bij Pinot Grigio?

 In Eten

Pinot Grigio, Pinot Gris en Grauburgunder. Het zijn allemaal namen voor dezelfde druif, maar toch smaken ze allemaal anders. Pinot Grigio is de naam die de Italianen aan de druif hebben gegeven. Pinot Gris vinden we in Frankrijk en Grauburgunder in Duitsland.

Hoe smaakt Pinot Grigio?

Wanneer Pinot Grigio in bulk wordt geproduceerd, kan de wijn wat licht overkomen en weinig indruk maken. Maar er zijn ook enorm veel prachtige wijnen van Pinot Grigio. In de regio Alto Adige, in het noorden van Italië, worden geweldige wijnen van Pinot Grigio gemaakt. Hetzelfde geldt voor de noord-Italiaanse regio Friuli-Venezia-Giulia. Aroma’s van citrus en zomerse frisheid zijn kenmerkend voor de wijnen.

Pinot Gris

Franse Pinot Gris, en dan met name uit de Elzas, is kruidig en aromatischer met aroma’s van sinaasappelbloesem, muskus en gember. In deze regio kan de wijn droog, zoet of halfzoet zijn. In Nieuw-Zeeland komen we de druif ook als Pinot Gris tegen. Ook hier heeft de wijn een floraal karakter, maar met minder karakter dan in Frankrijk.

 

Pinot Grigio rosé

Er mogen dan over het algemeen veel witte wijnen van Pinot Grigio worden gemaakt, maar er zijn ook rosé wijnen van deze druif. Door de kleur van de schil, die ook grijsachtig roze kan zijn, kan er rosé van gemaakt worden. Tijdens het inweken van de schillen kan er kleur onttrokken worden aan de schillen zodat er een licht gekleurde rosé ontstaat.

 

Ontdek de verschillen

Om alle verschillen tussen Pinot Gris, Pinot Grigio en Grauburgunder te ontdekken kun je het beste online wijn bestellen en het zelf uitvinden. Online staan alle proefnotities bij de wijnen en kun je op je gemak zoeken wat je wil. Proef de verschillen en vind jouw favoriete versie van dit druivenras.

Recente berichten

Start met typen en klik op Enter om te zoeken