Patat uit de airfryer

 In Eten

Knapperige frietjes met tot wel 80% minder vet: kinderspel in de Philips Airfryer.

Is er eigenlijk iemand die niet van patat houdt? In ieder geval ken ik niemand … Ja, de Belgen hebben ons echt verleid met deze gefrituurde aardappelsticks – het is gewoon jammer dat frites meestal zo veel vet bevatten. En als je ze onderweg bij een stalletje koopt, is het vaak oud, ongezond vet.

De gezonde variant: Airfryer frietjes

Met de Philips Airfryer tovert u in een handomdraai krokante frietjes van verse aardappelen. En alles wat je nodig hebt is een eetlepel olie. Ik ben al heel lang een QVC-merkambassadeur voor Philips en ik denk dat het bedrijf veel zeer nuttige keukenapparatuur maakt, maar de Airfryer is mijn absolute favoriet. Je kunt er in bakken, braden, sudderen, stoven en frituren. Alles gebeurt in hete lucht. Daarom is de Airfryer geen gewone friteuse, maar een heteluchtfriteuse. Een gepatenteerde technologie met een zeester op de bodem van de lade verdeelt de lucht zo gelijkmatig over het eten dat het eten super krokant is aan de buitenkant en mooi mals aan de binnenkant.
En het allerbeste: het apparaat werkt zonder voorverwarmen en is dus altijd direct inzetbaar. Geen grapje: ik gebruik mijn Airfryer bijna elke dag en kook er nu zelfs onze ontbijteieren in (140 graden, 8 min. = Zachte eieren). Als je wilt weten hoe het apparaat werkt en wat het nog meer kan, bekijk dan onderstaande video.

Maar eerst het Airfyer-frietrecept

  1. 1 – 1,5 kg vastkokende aardappelen (afhankelijk van de grootte van uw apparaat)
  2. 1 el olie
  3. wat zout en paprikakruiden

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in reepjes van gelijke grootte. Doe deze in een kom en meng met de olie, het zout en het paprikapoeder. Zet in de mand van de Airfryer en bak in circa 20 minuten op 180 graden krokant.

Wij gebruikte een airfryer van het merk Philips, maar er zijn natuurlijk nog veel meer merken. Een andere uitzoeken? Bekijk de Top 5 airfryers.

 

 

Recente berichten

Start met typen en klik op Enter om te zoeken