Hoe maak je de perfecte pizzabodem?

 In Eten

Pizza bestaat uit een aantal delen zoals de bodem, saus en topping. Bij de bodem begint het succes van een pizza. Het is daarom van belang dat de bodem goed en zorgvuldig wordt bereid. Want een succesvolle pizza begint bij een succesvolle bodem. Als de bodem eenmaal klaar is dan kun je zelf de saus en topping bepalen. Daarna kun je lekker smullen van de pizza.

Voorbereiding

Voordat je kunt beginnen met het maken van de pizzabodem heb je eerst de juiste ingrediënten nodig. Denk er wel aan dat het deeg na de bereiding nog een aantal uur moet rijzen voordat je het kunt bakken. Dat aantal uur hangt af van de hoeveelheid gedroogde gist die je erin doet. De benodigde ingrediënten zijn bloem, gedroogde gist, zout, water en olijfolie. Die ga je allemaal nodig hebben tijdens de bereiding van het deeg.

Bereiding

Als je alle ingrediënten verzameld hebt dan kun je beginne met de bereiding ervan. Mocht je veel tijd hebben dan is het beter om voor de langere rijstijd te kiezen omdat je dan een betere smaak krijgt. Als eerste doe je alle genoemde ingrediënten in een kom, doe dat wel stap voor stap. Daarna moet je het gaan mengen tot deeg. Je kunt ervoor kiezen of je dat met je handen of met een mixer doet. Daarna laat je het rusten. Afhankelijk van het aantal personen verdeel je het deeg na een kwartier in stukken en maak je daar bolletjes van. Vervolgens laat je het rijzen.

Bakken en beleggen

Als het deeg eenmaal gerijsd is dan kun je de oven gaan verwarmen. Vervolgens kun je een (of meer) bolletjes pakken en gaan vormen. Je doet dan wat bloem op de tafel en je begint met rollen. Als je dat hebt gedaan dan kun je de pizza gaan beleggen met saus en de gewenste ingrediënten. En na dat kun je de pizza gaan bakken en eten.

Geen tijd?

Niet iedereen heeft genoeg tijd na een drukke werkdag om een perfecte pizzabodem in elkaar te zetten. Het is natuurlijk veel leuker en unieker om die geserveerd te krijgen. Zo heb je bij Woodstone Pizza een restaurant in Almere genoeg keuzes aan diverse soorten pizza’s die ook een heerlijke bodem hebben. Dat bespaart je tijd en uiteindelijk eet je ook nog een heerlijke pizza.

Recente berichten

Start met typen en klik op Enter om te zoeken