Zelf de catering verzorgen? Lees onze tips!

 In Catering

De catering van een evenement kan duur zijn. Met de prijzige locaties en de kosten van het eten voor een grote groep, kan de prijs astronomisch zijn. Om deze kosten te omzeilen, is het misschien tijd om de catering van je evenement zelf te doen. Dit streven heeft zeker zijn obstakels, maar met een goede planning, is het gemakkelijk om succes te behalen. Hieronder vindt je enkele tips en richtlijnen om te overwegen bij de catering van je eigen evenement.

Maak een gedetailleerd plan

Niets is belangrijker dan het organiseren van je evenement. Begin met het plannen van je menukaart. Als dat eenmaal vastgespijkerd is, bekijk dan alles wat je nodig hebt om te serveren wat er op je menu staat en schrijf dat op. Overweeg dan de apparatuur die je nodig hebt om je menu items voor te bereiden, en schrijf dat nogmaals op. Maak lijsten, controleer ze twee keer, en vraag hulp van een goede vriend of familielid om te helpen bij de organisatie en delegatie van taken.

Ontwerp een menu dat je graag maakt

Of je nu een warme maaltijd of vleeswaren aan een buffet wilt, je mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt je creativiteit gemakkelijk de vrije loop laten, maar vergeet niet dat je al het eten moet bereiden. Beoordeel je middelen, je aantal gasten en je budget om met een realistisch menu te komen dat je denkt te kunnen maken. Zodra je tot een plan bent gekomen, moet je elk van je recepten testen voor de grote dag, zodat je weet of je aanpassingen moet maken.

Houd het eten eenvoudig

Hoewel het hebben van exotische ingrediënten en ingewikkelde gerechten aantrekkelijk is voor een speciale gelegenheid, is het het beste om het eenvoudig te houden bij de catering van je eigen evenement. Houd er rekening mee dat je een aanzienlijk aantal gasten zult bedienen, dus het is nu niet het moment om iets nieuws te proberen. Voel je niet onder druk gezet om meerdere hapjes, drie hoofdgerechten en vier bijgerechten aan te bieden als je niet denkt dat je het voor elkaar krijgt. Een eenvoudig menu met slechts een paar menigte-tevredenstellende opties kan je stress besparen en helpen ervoor te zorgen dat je eten komt goed uit op de dag van het evenement.

Recommended Posts

Start met typen en klik op Enter om te zoeken