Eten laten bezorgen? Zo kies je voor een gezonde maaltijd

 In Catering

Tegenwoordig kunnen we niet meer door de stad lopen zonder dat je iemand met een grote oranje tas ziet lopen of fietsen. Eten laten thuisbezorgen is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Het enige wat je hoeft te doen is het selecteren van je favoriete gerecht en binnen een bepaalde tijd staat er een bezorger op de stoep. Erg makkelijk voor als je even geen tijd hebt om te koken, maar hoe kies je nu voor een gezonde thuisbezorgd maaltijd?

Gezond eten bestellen

Bijna elk restaurant zit tegenwoordig aangesloten bij een bezorgservice. Dit zorgt er dan ook voor dat er enorm veel keuze uit verschillende maaltijden is. Kies je voor Pizza, Sushi of bestel je toch iets bij van de Chinees? Voordat je zomaar eten gaat bestellen, is het belangrijk dat je bewust bent van de ingrediënten van het gerecht. Een bezorgmaaltijd hoeft namelijk helemaal niet ongezond te zijn. Met een aantal kleine stappen kun je gezond en lekker eten. Kies bijvoorbeeld voor een gerecht zonder saus of ga voor een pizza met een groentebodem.

Broodje gezond

Heb je geen tijd of zin om te koken? Je kunt ervoor kiezen om een makkelijke maaltijd te bestellen. Ga dit keer niet voor die grote sushi-box of XL-pizza, maar bekijk het assortiment van broodjes. Veel restaurants bieden diverse broodjes gedurende de hele dag aan. Deze kun je natuurlijk als lunch bestellen, maar zijn ook geschikt voor avondeten. Denk bijvoorbeeld aan een broodje gezond of een wrap met roomkaas en rucola. Bij sommige gelegenheden kun je je broodje zelf samenstellen met de toppings die jij lekker vindt.

Kies voor een salade

Heb je geen trek in een broodje? Je kunt natuurlijk ook andere gezonde maaltijden bestellen. De maaltijdsalade zit bijna standaard in het assortiment van verschillende restaurants. Zelfs bij de McDonald’s kun je een salade bestellen. Kies voor een vegan variant of ga voor een maaltijd met kip.

Vraag jij je elke dag af ‘wat eten we vandaag?’ Natuurlijk kun je niet elke dag een broodje of salade eten. Er zijn nog veel meer gezonde maaltijden die je kunt bestellen. Of je nu in Amsterdam woont of in Friesland, in heel Nederland worden de lekkerste en gezondste gerechten bij je thuis bezorgd.

Recommended Posts

Start met typen en klik op Enter om te zoeken

succesvolle horecaonderneming