Catering voor op de zaak

 In Zakelijk

Het hebben van een goede cateraar kan het verschil zijn in de perceptie die je gasten hebben van je evenement, maar dit gaat vaak gepaard met kosten. Wij spraken met de experts en vroegen hun cateringideeën over hoe je het meeste uit je budget kunt halen bij het inhuren van een cateraar voor op het werk.

Verstrek de cateraar alle gegevens voor de prijsonderhandeling

Meestal zal een cateraar de klant een prijs per persoon in rekening brengen. Als je een zakelijke bijeenkomst hebt en je verwacht 50 mensen van 16:00-18:00 uur, geef dan aan dat niet alle 50 mensen er zullen zijn voor de hele twee uur – dat ze in en uit zullen lopen. Het delen van deze informatie betekent dat de cateraar minder voedsel hoeft te leveren, wat een besparing voor de klant betekent. Als je evenement na het werk, dus tussen 17.00 en 20.00 uur, plaatsvindt, sla je het dessert over. Het is niet nodig en een dessert overslaan bespaart je geld. De meeste mensen komen binnen voor een drankje en een lichte hap en gaan dan naar huis of naar buiten om te eten.

Volg het doe het zelf advies om geld te besparen

Als je een kleine vergadering organiseert, raad ik je altijd aan om een paar pannen van een cateraar te halen en zelf de serveerapparatuur te huren of te kopen. Vaak zijn de materialen voor het eten zelf (bordenverwarmers, spiegels, serveergerei, etc.) snel je rekening te markeren, omdat het cateringteam daar meestal extra kosten voor in rekening zal brengen en het als een huurprijs zal beschouwen. Je kunt ook besparen op de kosten door je eigen pick-up en drop-off (tenzij je hun dienbladen niet gebruikt, in welk geval je niets hoeft af te geven aan hen). Je zult ook een beetje besparen door het hebben van een lid van je eigen team of zelfs een stagiaire hulp bij het serveren van het eten of het opzetten van het buffet.

Recommended Posts

Start met typen en klik op Enter om te zoeken

succesvolle horecaonderneming