Deze drankjes zijn onmisbaar in de zomer

 In Drinken

In de zomer beginnen de temperaturen te stijgen, waardoor iedereen zich moe en bezweet voelt. Gehydrateerd blijven is de belangrijkste factor om in deze zinderende hitte door te gaan en een goede gezondheid te behouden. Je lichaam heeft de neiging om sneller water te verliezen door overmatig zweten. Terwijl water de belangrijkste drank is om dorst te lessen, kun je andere zomerse dranken proberen die niet alleen je dorst bevredigen, maar ook je lichaam koel houden. Aangezien we de zomers verwelkomen, laten we ons lichaam opfrissen en aanvullen met enkele van de beste zomerse dranken om de hitte te verslaan.

Wij raden je aan om een aantal zomerse drankjes te nemen die je niet mag missen. Hier is een lijst van zomerse drankjes om de hitte te verslaan.

1. Aam Panna

Een absolute hit die vooral populair is in Maharashtra wordt gemaakt met onze favoriete koning van de vruchten – mango. Deze verfrissende zomerdrank wordt bereid met mango pulp en gemengd met komijn, jeera en muntblaadjes. Deze drank houdt je niet alleen fris maar ook energiek tijdens zonnige dagen.

2. Jaljeera

Jaljeera is gemaakt met behulp van jeera en water. De komijnzaadjes of jeera worden geroosterd, tot grof poeder verwerkt en in water gemengd. Deze oplossing is het beste voor mensen die te maken hebben met spijsverteringsproblemen, vooral in de zomer. Neem een gekoeld glas jaljeera en verdraag de zomer als nooit tevoren.

3. Karnemelk (Chaas)

Karnemelk of in de volksmond bekend als chaas is een verbazingwekkende drank op basis van wrongel die ongetwijfeld een Indiase favoriet is. Chaas is een briljant digestief, en de toevoeging van specerijen zoals jeera versterkt alleen maar de voordelen die het te bieden heeft.

4. Kokoswater

Een gekoeld glas kokoswater kan je meteen opvrolijken. De milde zoetheid en frisse smaak maken het de perfecte drank om de zomerblues op afstand te houden. Het zorgt ook voor een geweldige elektrolyt, dus elke keer als je je uitgedroogd voelt, neem je wat kokoswater op en ben je klaar om te gaan.

5. Watermeloenen sap

Een van de beste zomervruchten is watermeloen en wat nog beter is, is het sap. Het is super verfrissend en zijn hydraterende eigenschappen helpen je lichaam gehydrateerd en fris te houden.

Recente berichten

Start met typen en klik op Enter om te zoeken