5 tips voor het bereiden van je eigen sterrengerecht

 In Eten

We hebben het allemaal gedaan terwijl we uit eten gingen. De ober plaatst een mooi gerangschikt bord voor je en het is niet de vork die je als eerste pakt – het is je telefoon, zodat je een foto kunt maken van dat perfecte bord met eten. Het is vrij duidelijk, tegenwoordig is de manier waarop je eten eruit ziet net zo belangrijk als hoe het smaakt.

Dus als je zelf een beetje een fijnproever bent en je houdt van het organiseren van een etentje, dan is er één cruciale stap die je kan helpen om je maaltijd van goed naar geweldig te brengen. We hebben het over het maken van je eigen sterrengerecht. Van het kiezen van de juiste ingrediënten tot het type bord dat je gebruikt, wij helpen je om je eten er Instagrammable uit te laten zien. Gebruik je artistieke kant en we zullen je de basis laten zien over hoe je je eten kunt bereiden als een professionele chef-kok.

Hoe om te kiezen welke ingrediënten goed samengaan met elkaar

De eerste stap is de keuze van de ingrediënten. Het is belangrijk om bij het creëren van een visual niet alleen te kijken naar ingrediënten die bij elkaar passen, maar ook naar voedingsmiddelen die er samen goed uitzien. Je eet eerst met je ogen, dus het kiezen van je ingrediënten is een cruciale stap.

Kleurenschema

Kleur is erg belangrijk voor een perfect bord. Een monochrome maaltijd is saai om naar te kijken en zal je zeker niet hongerig maken. Borden met een verscheidenheid aan felle kleuren zijn veel meer stimulerend voor de eetlust. Maar wat als het voedsel dat je maakt een saaie kleur heeft? Het toevoegen van verse kruiden, saladegroenten en zelfs eetbare bloemen zal leiden tot kleur- en contrasten die zorgen voor visuele interesse, zoals de peterselie, tomaat en ui. Of overweeg om een product zonder veel kleurvariatie of visuele opwinding (zoals een proteïne) te kiezen naast kleurrijke groenten, zoals deze steak met zoete aardappelen en avocado crème.

Hier zijn onze beste ideeën voor het kiezen van kleurrijke ingrediënten voor je bord:

  • Gebruik verse ingrediënten.
  • Vermijd een monochroom kleurenschema.
  • Zoek naar groenten in onverwachte kleuren (wortelen, oranje of paarse bloemkool, paarse aardappelen, etc.).
  • Plan vooruit. Probeer na te denken over alle kleuren die je in je maaltijd wilt opnemen. Inventarisatie van wat je van te voren gaat serveren geeft je de kans om mogelijkheden te vinden voor stukjes kleur.
  • Onderschat nooit de kracht van een beetje verse kruiden.
Recente berichten

Start met typen en klik op Enter om te zoeken